top of page
Reviewing for the Exam

Снежи Георгиева

Едно “Благодаря” не стига за да изкажа своята признателност и благодарност на целия екип от професионалисти-педагози събран от директора Виолета Петрова на Българско училище “Искра АБВ” в Чикаго. Щастлива съм, че детето ми има уникалната възможност да се учи от едни от най-добрите учители тамТова са хора освен

Natalie Valnev

Изразяваме нашата благодарност за полаганите от Вас ежедневни усилия. Въпреки трудностите, Вие успявате да осигурите на нашите деца непрекъснат и качествен учебен процес.
Благодарим Ви за Вашия висок професионализъм, отзивчивост, гъвкавост и комбинативност! Безспорни качества, които са необходими на съвременния учител, освен призванието, с което се ражда.

Благодарим на Г-жа Петрова, че е съумяла да събере такъв екип от професионалисти!

Благодарим Ви за създадената организация за електронното обучение в училище.
Изказвам голяма благодарност и на всички учители, които поднасят много добре учебното съдържание.

Mоника Иванова

Моята дъщеря е с г-жа Петрова (български език) и г-жа Златина Костова (българска история) - две преподавателки с много висок професионализъм, дълбоки познания, любов към преподаването и търпение и подход за поднасяне на материала в разбираема форма за деца, родени и живеещи зад граница и за които българският език не е първи език!

С наложените ограничения от Ковид, преподавателите от училище "Искра АБВ" проявиха невероятна всеотдайност към децата като предложиха индивидуален подход и гъвкавост по отношение на графика и формата на часовете.

Училище "Искра АБВ" даде възможност на моето дете да завърши 8ми клас и да се яви на изпита за Печат за Двуезичност. Благодарна съм на училището и преподавателите за положените усилия и възможността децата ни да получат отлично българско образование!

Според мен училище "Искра АБВ" е най-доброто българско училище в Чикаго в момента - място, където децата могат да научат за българския дух, слово, писменост, история, традиции и обичаи!

Продължавайте да бъдете все така всеотдайни и за напред!

Кристина Николова

Доволни сме от качеството на обучение!
Внимателно и доброжелателно отношение към всеки ученик!
Индивидуален подход към всеки!
Материалът се поднася с висок професионализъм!
Отлично съчетание между висок професионализъм,индивидуален подход и приятелско отношение!
Отлични педагози!
Щастливи сме,че децата ни имат възможност да получат отлично българско образование!
Благодарим на целият екип на Българско Училище “Искра АБВ” Чикаго!

Красимира Кърчовска-Петков

С удоволствие записах и двете си деца в това училище с невероятни преподаватели. Надявам скоро така създалата се ситуация да отшуми и децата да могат да бъдат заедно в клас. Благодаря на Госпожа Петрова и Госпожа Трайкова за вниманието и търпението към децата. Безспорен е професионализмът ви.

Анастасия Тодорова

Искам да изкажа голяма благодарност на всички преподаватели от Българско Училище “Искра АБВ”. Това е може би най-доброто училище в Чикаго. Моите две дъщери учат в него и много го обичат. Едната ми дъщеря е в първи клас, при госпожа Вили Трайкова. Тя е отличен професионалист и преподавател, педагог с голям опит и отношение към децата. А това е много важно. Винаги се старае да бъде приятел на децата, за което те много я обичат. Благодаря Ви за Ангелското търпение, което проявявате към тях. За максималната отдаденост и всеотдайност с която работите. За любовта, с която тази професия да си учител изисква изключително много учителите да намират време и грижа за всеки ученик.
Другата ми дъщеря е при госпожа Виолета Петрова. Невероятен човек, голям професионалист и отличен преподавател.
Благодаря ви за труда, за смелостта да отговаряте винаги професионално на безкрайните изисквания към Вас, за вашето сърце на учител, което гори всеки ден с обич и всеотдайност към Вашата професия и ученици. Поклон и благодарност към всички учители от Българско Училище “Искра АБВ”, които носят българския дух и предават на нашите деца любовта към българското слово, писменост и реч, богатството си в силата на родния български език!

Марияна Божилова

Дъщеря ми е ученичка при преподавателите Госпожа Петрова и госпожа Стела Тончева от 8 години . Те са тези учители , които са я научили да чете, пише, говори и най- важното , че са я запознали с всичко българско и родно. Дъщеря ми винаги е била подготвена за неделното българско училище и с голям интерес посреща всички часове . Искам да изкажа и благодарността си към госпожа Костова , която от 2 години я учи на история и я кара да се задълбочи в материала с допълнителни приложения и задачи. Оценявам вашият постоянен труд и усилие да научите нашите деца на всичко мило и родно, да ги запознаете с всички празници, обичаи, автори, поети, творци , и освобожденци . Трудът Ви е силно оценен и от децата , които наскоро се явиха на изпита Печат за Двуезичност ! Браво на тях и Браво на Учителите ! Прекрасна работа през всичките тези години , бъдете все така всеотдайни и мили!

bottom of page